Kind en scheiding

Naar schatting maken zo’n 70.000 kinderen per jaar een scheiding mee.
Eén op de drie huwelijken strandt.

Waar ouders scheiden, scheiden kinderen mee.


De aanleiding van je bezoek is waarschijnlijk niet leuk. Je staat op het punt te gaan scheiden of je bent net gescheiden. Maar, wat goed dat je deze website bezoekt! Je bent op zoek naar mogelijkheden om de schade voor je kind zoveel mogelijk te beperken.

Als kind van gescheiden ouders weet ik dat een scheiding gevolgen heeft voor de rest van je leven. Het verlies draag je op de achtergrond altijd met je mee. Ik heb mij gespecialiseerd in Kind en Scheiding, omdat mijn hart daar ligt. Als erkend coach van De Kinderen Scheiden Mee (methodiek het Zandkastelenprogramma®) zet ik mij in om kinderen in scheidingssituaties een stem te geven en hen te begeleiden in deze voor hen heftige periode van rouw. Ik wil zowel ouders als kinderen een steuntje in de rug bieden tijdens en na de scheiding.

Het Zandkastelenprogramma® is een preventief, effectief en erkend, laagdrempelig en kortdurend programma voor kinderen van 6-17 jaar (en hun ouders!), dat helpt bij het verwerken van de scheiding en dat kinderen een steuntje in de rug geeft.

Tijdens het Zandkastelenprogramma® krijgen kinderen vaardigheden aangereikt die ze kunnen toepassen in scheidingssituaties. In een ouderbijeenkomst voorafgaand aan het programma krijgen jullie handvatten aangereikt die je kunt toepassen in de scheidingssituatie. Je wordt geïnformeerd over de mogelijke gevolgen van de scheiding voor je kind(eren) en je ontvangt tips hoe je je kind(eren) kunt ondersteunen.

Ik bied het programma aan in twee vormen:

  • individueel voor de kinderen van één gezin:
    In overleg maken we afspraken over de manier waarop we het programma inzetten. Dit kan in één sessie van een halve dag of in een aantal kortere sessies met jullie kinderen.

  • in groepsvorm voor kinderen uit meerdere gezinnen:
    In dit geval wordt het programma aangeboden in één sessie van een halve dag.

Het programma wordt in beide gevallen afgerond met een presentatie door de kinderen aan de ouders.

Scheidingsmelding
Is je kind nog niet op de hoogte gebracht dat jullie uit elkaar gaan? Waarschijnlijk zien jullie er enorm tegen op deze boodschap te brengen. Ik kan helpen in de voorbereiding van deze lastige boodschap. Ik denk graag mee over hoe, waar en wanneer jullie de boodschap kunnen brengen, ik geef tips voor dit moeilijke gesprek en ik adviseer over de begeleiding die jullie je kind erna kunnen geven.

Voor meer informatie: www.dekinderenscheidenmee.nl of klik op de brochure.